tiistai 28. kesäkuuta 2011

Kirja: Nälkäpeli

Suzanne Collinsin Nälkäpeli-kirjatrilogiasta yritetään nyt kovasti tehdä Twilight-saagan manttelinperijää. Nälkäpeli-kirjat ovat olleet suosittuja kaikkialla, ja sarjan ensimmäisestä osasta kuvataan jo parhaillaan elokuvaa.

Vaikka monet Twilight-tahot hehkuttivatkin Nälkäpeliä, kesti kauan ennen kuin kiinnostuin kirjasta. Ja siihen tarvittiin lopulta sitten vain se että vaivauduin lukemaan kirjan (takakannen) kuvauksen. Kiinnostukseni heräsi heti ja varasin kirjan samantien kirjastosta.

Kun kirjan aiheena on tosi-TV-ohjelma, jossa lapset ja nuoret pakotetaan tappamaan toisensa, ihmettelen eniten sitä että tämä on kuitenkin lastenosaston kirja. Miten Nälkäpelistä saadan tehtyä K13-elokuva? Kuolemia ja tappoja ei voida siinä kovin paljoa näyttää.

Kirjan päähenkilönä on 16-vuotias Katniss Everdeen, joka ilmoittautuu vapaaehtoiseksi Nälkäpeliin sen jälkeen kun arpa osuu hänen pikkusiskonsa Primin kohdalle.

Kenties pahinta kirjassa on ennalta-arvattavuus. Sen tietää varmaksi ettei päähenkilö voi mitenkään kuolla, kun kirjasarjaa on tämänkin jälkeen vielä kaksi osaa jäljellä. Mitä tahansa vaaroja ja mahdottomaltakin vaikuttavia tilanteita Katniss kohtaakin, niin hän kyllä selviää niistä. Eli samalla tietää varmuudella senkin että kaikki muut Nälkäpeliin osallistujat tulevat kuolemaan.

Itse Stephen King kirjoitti omassa Nälkäpeli-arvostelussaan samasta asiasta kuin minä: Kirjasta tulee mieleen Kingin omat Pitkä marssi sekä Juokse tai kuole.

Nälkäpeli-kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti